Sadece irade için umut etmeyin.
Bu soruyu sorduysanız, o zaman gerçekten keskin. Belki de güçlü içecekler değil, her gün. Belki de duraklarsınız, ancak dereceler yükseliyor.
Olursa olsun, alkolle bağlantı kurma kararı doğru bir adımdır. Ama birincisi. Aşağıdakiler daha zor olabilir.
Neden içmeyi bırakmak zor bir iş
İnsanların bir bardak veya şişeyi terk etmemelerine izin verdikleri popüler bahane şöyle geliyor: “İstediğim anda istedikleri zaman bırakabilirim!” Ama bu kendi kendini teftiş. Sorun şu ki, genellikle alkolizmin irade gücü ile yenilemeyeceğidir.
Doktorlar açısından, sarhoşluk, nedenleri genellikle genetik bir yatkınlıkta yatan karmaşık bir yeme bozukluğu gibi bir şeydir. Böylece, alkolizm ve buliminin aynı genlerle ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Ve bu, her iki durumun da sadece davranışsal değil, aynı zamanda psiko-fizyolojik bozukluklarla da ilgili olduğu anlamına gelir.
Aslında, alkolizm beyinde bir başarısızlıktır. Tehlikeli, çünkü alkol gri maddenin içindeki kimyasal bağlara inşa ediliyor. Sonuç olarak, beyin, çıkarılması çok kolay olmayan düzenli dozlarda alkol üzerine dikilir.
İçmeyi Nasıl Bırakılır
Durumun karmaşıklığı göz önüne alındığında, birkaç yol kullanılması tavsiye edilir. Kişisel ihtiyaçlara bağlı olarak bunları seçin ve birleştirin.

1. Doktorla konuşun
Terapistle başlayabilirsiniz (gerekirse, bir sonraki uzmana - bir narkologa tavsiyelerde bulunacaktır). Doktor sorununuzun ne kadar ciddi olduğunu öğrenecek.
Kural olarak, alkolle ilgili sorunları teşhis etmek için, üç soruya olumlu cevaplar almak yeterlidir:
- Düzenli olarak içmeniz gerektiğini düşünüyor musunuz?
- Ne kadar içtiğinizi ve "kelimenin tam anlamıyla 50 gram!" Bir bardak için kolayca bir bardağa mı geliştirilsin?
- İstediğiniz zaman alkol almazsanız sinirli misiniz ve/veya fiziksel olarak kötü hissediyor musunuz?
Buna ek olarak, doktor hedefleri belirlemenize yardımcı olacaktır. Farklı olabilirler. Belki daha az içmek istiyorsun. Ya da belki tamamen alkolle bağlantı kurmaya heveslisiniz. Buna bağlı olarak, fiziksel durumunuza bağlı olarak, terapist size bireysel bir tedavi planı sunacaktır.
2. duraklama
Belki de kendinize sadece alkol için özlemden kurtulabilen şanslı olan sizsiniz: "İşte bu, bugünden itibaren içmiyorum." Kontrol etmek.
28 gün boyunca bir duraklama ile başlamanız önerilir. Veya 90 veya 365. Bu süre zarfında alkol dokunmayı başarırsanız, durum kontrol altında olur.
Böyle bir duraklama istikrarlı bir alışkanlık oluşturmak için yeterlidir. Ve o zaman tekrar zaman zaman kendinize bir veya iki bardak izin verseniz bile, iyileşme yolunda yine de iyi bir adım olacaktır. Sadece duraklamaları tekrarlamayı unutmayın.
Mobil uygulamalar size yardımcı olabilir. Kötü bir alışkanlık olmadan ne kadar sürdüğünüzü izlerler, bu sıkıntıları kaçınmayı başardığınız sağlıkla teşvik eder, bildirirler, durumu kolaylaştırmak için basit ev tarifleri verin ve Büyüklerin motive edici alıntılarına bölünürler.

3. İptal sendromuna hazır olun
Bu tür kırılmaların anlamı, vücudun akoholik olmayan metabolizmayı yavaşça geri yüklemesi için zaman vermektir.
Ciddi vakalardan bahsediyorsak, molalar acı verici olabilir. SO -Constred Cangellama Sendromu genellikle şunları içerir:
- Uzuvlarda titreme (titriyor).
- Halüsinasyonlar.
- Konvülsiyonlar ve baş ağrıları.
Eğer bu sizinle ilgiliyse, en iyi seçenek özel bir hastanede ara vermek olacaktır. Ya da en azından doktordan hoş olmayan hisleri azaltabilecek ilaç ve prosedürler reçete etmesini isteyin.
4. Psikolojik teknikleri kullanın
Zor durumlarda psikoterapi gerekebilir. Bir psikoterapist, belirlediğiniz hedefi açıkça görmeye, alkolü reddetmenin avantajlarını gerçekleştirmeye ve aynı zamanda olası kaygı, sinirlilik ve depresyonla başa çıkmaya yardımcı olacaktır.
Sarhoşluk da sevdiklerini etkilediğinden, sizin için önemli bir kişiyle birlikte bir psikoterapistin resepsiyonuna gidebilirsiniz. Bu, bir ilişki kurmanıza yardımcı olacak ve ayrıca yalnız olmadığınızı hissettirecektir.
Suyu çağrılan kodlamaya para harcamamalısınız.
Öneri temelli yöntemler en ufak bir bilimsel gerekçeye sahip değildir. Ve bazı durumlarda, alkol için özlemi bile artırabilirler. Bu bağlamda, 2015 yılında, Moskova Devleti narkolojik kliniklerinde alkol bağımlılığını tedavi etme yöntemi olarak kodlanan yasaklanmıştır.

5. Grup terapisine katılın
"Anonim Alkolikler Kulübü" sadece komik geliyor. Aslında, bu tür toplantılar alkol bağımlılığı ile mücadele edenler için son derece önemlidir. Orada anlayış, destek ve başarılı yaşam örnekleri bulabilirsiniz.
Sadece “anonim alkolikler” ifadesini ve çözümünüzün adını arama çubuğuna girin ve en yakın grubun toplantısının yerini ve zamanını bulacaksınız.
Ya da anonim alkoliklerin açık bir dizininde uygun bir grup arayın.
6. Özel ilaç almaya hazır olun
Alkol bozukluklarını iyileştirebilecek ilaç yoktur. Ancak alkolü daha az hoş hale getirebilecek ilaçlar var.
Örneğin, disülfitler. Camı her devirdiğinizde son derece aşağılık hislere neden olur - bulantı, kusma, genel halsizlik -. Veya Kalsiyum Akapronlar: Belirli koşullar altında, içme özlemini önemli ölçüde azaltır. Veya Naltrekson: Alkol içerken endorfin üretimini engeller.
Bu tür fonlar hem tabletler şeklinde hem de enjeksiyon şeklinde üretilir.
Ancak ilaçların ancak yaşam tarzını değiştirirken etkili olacağı unutulmamalıdır. Buna ek olarak, genellikle oldukça ciddi yan etkileri vardır. Bu nedenle, sadece bir doktor bunları reçete edebilir.
7. Sabırlı ve ısrarlı olun
İçmeyi bırakmak veya en azından kontrolünüz altında çok fazla alkol olduğunuzdan emin olun. Buna hazır olun. Ve bir noktada kırılırsanız cesaret kırılmaz. Başarısızlıklar sadece zararlı bir alışkanlıktan kurtulma sürecinin aşamalarıdır.
Uzmanlara göre, mücadelenin başlamasından beş yıl sonra, yedi kişiden sadece birinin alkolle ilgili sorunları var. Yani, tedavi çalışır. Sadece ona zaman ver.